Categories

Fönster IGLO 5

Drutex

IGLO 5 fönstren baseras på ett femkammarsystem med bredden 70 mm med utvändig tätning. Den varma profilen har skapats för kunder som vill ha det modernt och bekvämt. Profilens femkammarkonstruktion och en lämplig tätning för glasrutor och ram garanterar god stabilitet och utmärkt värmeisolering. Våra fönster är tillgängliga i diverse modeller och profilens avrundade form avspeglar de senaste trenderna på marknaden för PVC-fönster. Om du letar efter fönster som till ett rimligt pris uppfyller alla krav som ställs på moderna fönster är vi säkra på att vi har fönstren för just dig.

IGLO-5-profil-fonster

  

Fördelar:

1. 5-kammars konstruktion av GL SYSTEM profil med  byggdjupet 70 mm garanterar det bästa termiska och akustiska skyddet

2. Specifik form och EPDM tätningars placering i särskilda kanaler och skåror ger optimalisolering och långvarig användning

3.

  • Markandens modernaste beslag MACO MULTI MATIC KS med två inbrottssäkra tappar på fönstrets omkrets i.S (intelligente Sicherheit – intelligent skydd)
  • Silber-Look skiktet och linjära fördjupningar i bågens bultar samt dolda gångjärn kännetecknas av perfekt design.
  • Inbrottssäker klass RC 2N som tillval.

4. Modern design motsvarar  trender på världens fönstermarknad

5. Möjlighet att använda diverse glaspaket med mått upp till 35 mm

6. Estetiska och osynliga fönster paneltätningar

7. Profilens stora kammare  garanterar fönstrets goda statistiska egenskaper.

8. Ramens plana insidan förenklar korrekt installation av PVC fönstern

 


Varje IGLO 5 fönster har tvåglaspaket som standardlösning.

  • Standardglaspaket består av två 4mm termofloat glas (mjukskikt), 16 mm distansram i stål och 4 mm float glas. Utrymme mellan glasrutor är fylld med argongas för att minska  värmeenergiförlust
  • Dessutom finns det möjlighet av individuell tillval av glaspaket beroende på kundens önskemål i fråga av ljuddämpning, solinstrålning eller inbrottsskydd. Drutex erbjuder följande glastyper: float, stopsol, reflektfloat, ornamentglas, säkerhetssglas, inbrottsäkerglas.

Standardglas paket  har ökad värmeinfiltrations egenskaper med dess termiska  isoleringsvärde   U = 1,0enligt normen EN-674.

 

MACO MULTI MATIC KS beslag med två inbrottssäkra tappar på fönstrets omkrets förhindrar inbrott samt gör det möjligt att justera fönstrets täthet. Silber-Look skiktet och linjära fördjupningar i bågens bultar samt dolda gångjärn kännetecknas av perfekt estetik. Inbrottssäker klass RC 2N är tillgänglig som tillval. Beslag är försett med en spärr för felaktig handtagsläge samt lyftanordning för fönsterbågen som garanterar att fönsterbågen lyfts till rätt position och stängs med lätthet.

På grund av tillämpat beslag har fönster följande funktioner:

  • Underhängt fönster (kipp/vädringsfunktion) – fönster med kipp funktion kan på kundens begär utrustas med ytterliggare inbrottsskyddande krok.
  • Sidohängt fönster (dreh funktion) – förutom standarda öppningsfunktion underlättar det stängning av fönster tack vare lyftare av fönsterbladet, något som förbättrar användarkomfort.  Beslag är försett i standard med två inbrottssäkra tappar på fönstrets omkrets, dessutom har det full justering i tre ytor, något som möljiggör rätt placering av bladet. Justering av krokar möjliggör korrigering av täthet mellan bladet och ramen.
  • Sidohängt fönster med vädringsfunktion (dreh-kipp funktion) – är utrustat med nyaste lösning, nämligen mikrovädring, 10-13 mm öppning, något som möjliggör luftväxling; lyftare av bladet som underlättar stängning av fönster, en spärr för felaktig handtagsläge.

Basfärger

1-gyllene-ek
gyllene ek
2-not
nöt
3-mahogny
mahogny
4-mork-ek
mörk ek
5-macore
macore
6-antracit
antracit

Tilläggsfärger

23-nevada
nevada
7-chokladbrun
chokladbrun
8-bla-diamant
blå diamant
9-morkrod
mörkröd
10-morkgron
mörkgrön
11-naturlig-ek
naturlig ek
12-specialek
specialek
13-douglasgran
douglasgran
14-ljusgron
ljusgrön
15-kramfargad
krämfärgad
16-oregon
oregon
17-palisander
palisander
18-kvartsgra
kvartsgrå
19-mellanbrun
mellanbrun
20-stalbla
stålblå
21-gra
grå
22-mossgron
mossgrön